Több, mint chips!

A D-Trace Bt. a Manka spájza webshop keretei között évek óta foglalkozik a kiváló minőségű Stážnicei bramburky forgalmazásával. A snack jellegű termék első ránézésre olyan, mint egy chips ám annál jóval nagyobb értékeket hordoz, ezért is mondjuk rá: 

"Több, mint chips!"

Az alábbiakban szeretnénk eme hangzatos kijelentésünket megmagyarázni és további hasznos információkat megosztani mind a jelenlegi és potenciális üzleti partnereinkkel, mind a remek chips jellegű, ám annál jóval értékesebb termékek lelkes fogyasztóival. Mindezt afféle kérdés - felelet formában tesszük.

  1. Mi a termék neve? - Cseh kisüzemi sültburgonyaszeletek / „cseh chips” / csehül: bramburky, ami egy egyedi cseh/szlovák fogalom.
  2. Kik és hol készítik? - Egy délmorvaországi kisvárosban, a népművészeti hagyományairól is híres Strážnicében élő Hobža család készíti már évtizedek óta. Az apától a két fiú vette át a családi cég vezetését, amely az elmúlt években jelentős fejlődésnek indult.
  3. Miért több a bramburky, a "cseh chips" mint a hagyományos társai? - Az egyedileg kifejlesztett gyártási eljárás során nem főzik ki a burgonya cukor- és keményítőtartalmát, ezért finomabb, természetesebb ízhatása van. Csak a lehető legminimálisabb mértékben használnak a gyártás során ízfokozót, és/vagy színezőanyagot. A természetességet jól jelzi, hogy a sós változat csak olajban sült, enyhén sózott burgonyát tartalmaz, ezért akár bio boltokban is árusítható.
  4. Milyen olajban sütik a Hobža féle bramburkyt ("cseh chipset")? - A cseh és részben magyar származású burgonya szeleteit kizárólag repceolajban sütik, amely egészségesebb és finomabb, mint az általában használt napraforgó olaj. A sütés során egyáltalán nem használnak pálmaolajat, vagy más idegen anyagot.
  5. Mitől egyedi a csomagolás? - Maga a csomagolás ugyan kisebb, mint a konkurens cégek „nagy zacsiban kicsi cuccos” megoldása, de itt a csomagolás átlátszó részeket is tartalmaz, így a vásárló nem vesz zsákbamacskát. Ugyan „csak” 60 g a tömege, de a 70-75 grammos versenytársaknál egyáltalán nem is lehet látni, hogy a zacskó kinyitása előtt mennyi és milyen terméket is tartogat számunkra.
  6. Milyen ízekben készül? - Jelenleg ötféle ízben rendelhető meg: enyhén sós, pikáns mustáros, markáns fokhagymás, klasszikus baconos és csemege paprikás. A korlátozottabb ízválaszték oka az alkalmazott egészségesebb, minőségibb terméket eredményező technológiában rejlik. A keményítő és cukortartalmukat megőrző burgonyaszleteket nem lehet mindenféle ízesítő fűszerkeverékkel összekenni, mint a versenytársak esetében.
  7. Mit kell tudnom, ha tovább akarom értékesíteni? - A rendelés alapegysége a 30 csomagot tartalmazó doboz. Ugyanakkor a 30 csomag az ötféle ízből tetszés szerint összeválogatható. A csomag kiszállítása Budapest belső kerületeiben díjtalan, a külső kerületekben megállapodás kérdése. A kiszállítás heti egy alkalommal történik, mely jellemzően a szerdai vagy csütörtöki nap. Ettől való eltérésről értesítést kapnak a partnereink.

A gyártó cég FB oldala: 

https://www.facebook.com/hobzovystraznickebramburky